Eldőlt: használhatják

2020.01.08. 07:00

Megoldás született az őriszentpéteri iskola melletti parkolási problémára

Biztonságban lesznek az iskolába igyekvő alsósokat szállító járművek is, amelyeket eddig az épület előtti beláthatatlan útszakaszon hagytak: megoldást talált nemrég az önkormányzat az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság segítségével.

Vas Népe

Tanítás előtt és után parkolhatnak majd a szülők a látogatóközpont udvarán Fotó: Archív/SzP

Fotó: Szendi

Évek óta gondot jelent Őriszentpéteren, Városszeren a parkolás az általános iskola mellett. Sokan autóval viszik a gyermekeket az oktatási intézménybe, majd a parkoló autóból kiszállva gyermekeiket az épületbe kísérik; a gépkocsit azonban otthagyják az út mellett. A szakasz az érkező járművek vezetői számára nem megfelelően belátható, ezért fennáll a balesetveszély, hogy elsodorják az álló kocsikat. Az önkormányzat régóta kereste a megoldást a problémára.

Az egyik verzió szerint az iskola előtti magas rézsűt bontották volna meg és ott alakítottak volna ki parkolókat – ez az ötlet azonban részben műszaki, részben anyagi ok miatt nem volt kivitelezhető. Őr Zoltán polgármester a legutóbbi közmeghallgatáson beszélt arról, hogy megtalálták a megoldást, amelyben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság volt a segítségükre.

Tanítás előtt és után parkolhatnak majd a szülők a látogatóközpont udvarán Fotó: Archív/SzP

Elmondta: dr. Markovics Tibor igazgató engedélyezte, hogy a látogatóközpont parkolóját használják a szülők: autóikat otthagyhatják arra az időre, amíg a gyermekeket bekísérik az iskolába, majd délután értük jönnek. A látogatóközpont kapuját tehát ennek megfelelően zárják: reggel 7.15 és 8 óra között, valamint 16.30-ig használhatják a parkolót.

Elhangzott az is, hogy az iskola és a látogatóközpont udvarát elválasztó kerítésen kapu lesz, amelyen át közlekedhetnek majd a diákok és a szülők. A településvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a parkolót a kapu kialakítása után vehetik igénybe a szülők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában