megújult

2020.01.27. 11:30

Régi-új hivatalban intézhetnek ügyeket Iváncon

Több mint 30 millió forintból megújult az Ivánci Közös Önkormányzati Hivatal épülete, komfortosabb az ügyintézés. Az avatót szombaton tartották.

Bakos Ágnes

Energetikai korszerűsítésen esett át a hivatal éppen 80 éves épülete, amelynek múltjára a felújítás során derítettek fényt: gróf Sigray Antal tervei alapján készült 1940-ben, ismertette az avatón Gyarmati Tibor polgármester. Több funkciója is volt az elmúlt 80 évben az épületnek.

 

Az építése kerek évfordulójára eredeti szerepét tölti be, a több mint 30 millió forintos felújítással pedig immár energiatakarékos és szebb lett. A tetőcsere van már csak hátra, arra igyekeznek forrást találni, az avatóra összegyűltek még az eredeti fedést láthatták, az alatt az eredeti formájára helyreállított kalotaszegi ablakdíszeket is.

Jó sorozatot tudhat magáé­nak Ivánc, fogalmazott V. Németh Zsolt. A térség ország­gyűlési képviselője sorolta: a szennyvíztisztító, az óvoda és az orvosi rendelő megújulását követte a hivatal felújítása, de autóbeszerzés és egyházi ingatlanfelújítás is szerepel a sorban. Hangsúlyozta a közszolgáltatásban dolgozók munkáját: azt, hogy az elektronikus nyilvántartással, az új eszközökkel folyamatosan lépést kell tartaniuk. Mindig legyen ott a cél, az, hogy a munkájuk révén gyarapodik a közösség, segítik az egyéni boldogulást – méltatta az országgyűlési képviselő. 2017-ben pályázott Ivánc a hivatalfelújításra – idézte fel a szombati avatón Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Gratulált a kivitelezőnek és egészséget kívánt a hivatal dolgozóinak és ügyfeleinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában