Olvasónk írta, utánajártunk

2020.01.31. 11:30

Sáros jelzőoszlopok 87-es számú főút mentén

Olvasónk jelezte, hogy napi ingázása során a 87-es számú főút mentén rendszeresen sáros jelzőoszlopokat lát, amelyeket nem tisztítanak le, veszélyeztetve ezzel az arra közlekedőket. Utánajártunk, hogy valóban így van-e, és ha igen, miért.

Polgár Patrícia

A 87-es út mentén tegnap fotóztuk a jelzőoszlopok

Fotó: HB

Olvasónk levelében leírta, hogy az út menti jelzőoszlopokon megülő állandó sár miatt szinte egyáltalán nem láthatók az azokon levő fehér, illetve a másik oldalon a piros jelzések, és ugyanez a helyzet a veszélyes kanyart jelző táblákkal is.

Pedig éjszakánként és az elmúlt hetek ködös időjárásában a közlekedők nagy hasznára lettek volna.

A 87-es út mentén tegnap fotóztuk a jelzőoszlopok
Fotó: HB

A hozzánk érkezett megkereséssel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez fordultunk. Pécsi Norbert kommunikációs vezető válaszában elmondta: a téli időszakban a száraz és a csapadékos, havas napok váltakozása miatt az út menti tartozékok is könnyebben és gyakrabban koszolódnak be. Kérdésünkre hozzátette, hogy az általuk karbantartott, összesen 1600 kilométernyi Vas megyei út, az azok mentén található útszéljelző oszlopok és egyéb úttartozék takarítását, tisztítását is ütemezetten végzik. Mint mondta, a téli időszakban erre többször is sor kerül, a téli üzemeltetési időszak befejezését követően pedig nemcsak az útszéljelzőket, hanem valamennyi úttartozékot is lemosnak.

– A szombathelyi, vasvári, sárvári és körmendi mérnökségeinken is vannak külön erre a célra használható eszközeink. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a takarítási igények is jellemzően egyszerre, a kedvezőbb időjárási körülmények beállta után jelentkeznek, így a munkákat ütemezetten tudjuk elvégezni.

Ezen feladatokat természetesen az egyéb téli üzemeltetési és fenntartási feladatok mellett, vagyis a síkosságmentesítési munkák mellett végezzük – tette hozzá a kommunikációs vezető.

A közútkezelő társaság a beavatkozásokig a közlekedők türelmét és megértését kéri. Hozzátették: az autósok közvetlenül a társaságnál is jelezhetik észrevételeiket a www.kozut.hu oldal E-Ügyfélszolgálat menüpontján keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában