Ember, közösség és ígéret

2020.01.03. 07:00

Sárváron ezúttal is követték a szilveszteri városi hagyományt

A szilveszter hagyománya, hogy kihirdetik az év emberét, közösségét és ígéretét a városban. Az év sárvári emberének Haller Ferencet, közösségének a Pedagógus Női Kart, ígéretének Szentgyörgyi Csenge Annát választották meg. A város vezetői adták a díjakat.

Pajor András

Szentgyörgyi Csenge Anna, Kondora István, Haller Ferenc és dr. Máhr Tivadar az Év Sárvári Embere díj átadóján

Fotó: Pajor András

Az Év Sárvári Embere 2019 szavazáson harmadik lett Tóth Krisztina, aki hat éve segíti önkéntes munkájával a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, a második pedig Lovász Adrienn katolikus tanító, hang- és meseterápiásfoglalkozás-vezető lett. 1538 szavazattal első helyezést ért el Haller Ferenc, a Sárvári TDM ügyvezető igazgatója, akit a legígéretesebb és legbefolyásosabb fiatal magyar turisztikai szakembernek választottak.

Haller Ferenc vallásos nagycsaládban nőtt fel, a Szent Miklós-plébánián nemcsak hitben erősödött meg, de több évtizede tartó barátságokat is kötött. Később a plébánia képviselő-testületének elnöke, lektor, majd akolitus lett. Haller Ferenc elmondta, hogy szüleinek és feleségének nagyon sokat köszönthet. Két kisgyermeke, Ábel és Luca is nagyon sok erőt ad a napi teendőihez. Maximalistának és kompromisszumkésznek tartja magát, Isten áldásának tekinti, hogy nap mint nap emberekkel foglalkozhat.

Szentgyörgyi Csenge Anna, Kondora István, Haller Ferenc és dr. Máhr Tivadar az Év Sárvári Embere díj átadóján
Fotó: Pajor András

Az Év Sárvári Közössége 2019 díj jelöltjei közül harmadik a Sárvári Kinizsi Kék Golyó SE tekecsapata, amely, megnyerve az NB II.-es bajnokságot, feljutott az NB I.-be. A második a 95 éves Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület. Az év sárvári közössége lett 2019-ben a Pedagógus Női Kar, amely 50 éves születésnapját ünnepelte.

Az együttes 2015 szavazatot kapott. 1969-ben Szép István karnagy alapította a Járási és Városi Pedagógus Vegyes Kart és vezette 1981-ig, amikor Hallerné Horváth Mártát kérte fel a kórus vezetésére, aki azóta is vezényli a női kart. Szijártóné Lepsényi Ildikó, a kórus elnöke pedig 1986 óta tagja a művészeti közösségnek.

Hallerné Horváth Márta és Szijártóné Lepsényi Ildikó az Év Sárvári Közössége díj képviseletében
Fotó: Pajor András

Az Év Sárvári Ígérete 2019 szavazás harmadik helyezettje Páli Ádám, a Nádasdy-iskola 8. b, a második Németh Annabella, a Gárdonyi-iskola 7. a osztályos tanulója lett. Az első Szentgyörgyi Csenge Anna, a Szent László Katolikus Általános Iskola 8. a osztályos tanulója 1570 szavazattal.

Példamutató magatartású és szorgalmú, rendkívül sokoldalú tanuló. Számtalan tanulmányi versenyen vett már részt, ami annak is köszönhető, hogy nagyon széles az érdeklődési köre. Osztályfőnöke, Erős János pedagógus kiemelte, nagyon büszke tanítványára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában