Együtt a Duna mentén

2020.01.24. 07:00

Tíz ország részvételével rendeztek konferenciát Sárváron

A Duna Transznacionális Programban, tíz ország képviselőinek részvételével nemzetközi iparfejlesztési konferenciát rendeztek a napokban.

Pajor András

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a résztvevőket

Fotó: Pajor András

Sárvár az elmúlt években ipari központból tudásbázissá alakult, amit erősítenek a városban az elmúlt időszakban megrendezett rangos szakmai találkozók is – mondta az Interreg Duna Transznacionális Program szakkonferenciájának megnyitóján dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Pajor András

Az iparfejlesztési konferencia egyik fő célja a munkafolyamatok digitalizációja és az együttműködés az agrár-élelmiszeriparban. A Danube S3 Cluster projekt a Duna-térség fő területi kihívásaival foglalkozik, az innovációs teljesítmény egyenlőtlen eloszlását vizsgálja a régió nyugati és keleti részei között. A konferencián Románia, Németország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Bulgária, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Moldova és Ukrajna szakemberei vettek részt.

– A Duna Stratégia konzorciumban a résztvevők megvitatták a most záródó tervezési időszak vonatkozó EU-s irányelv nemzeti tapasztalatait, és javaslatokat tettek a Duna-menti együttműködés jövőbeni fő irányaira is – mondta el a tanácskozásról Csabai Renáta, a szervező Pannon Gazdasági Hálózat projektkoordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában