Olvasónk írta, utánajártunk

2020.01.16. 07:00

Végre lesz parkolója a mozgássérülteknek az onkológiánál

Azt panaszolja egyik szombathelyi olvasónk: nincs felfestve mozgássérült parkolóhely a Markusovszky kórház onkológiai tömbje előtt, a Hübner János utcában.

Tersztyánszky Krisztina

Az onkológiánál eddig nem volt kijelölt parkolóhelyük

Fotó: Cseh Gábor

Az asszony autóval jár kezelésre az onkológiára, gyalog nehezen közlekedik. Az autótól a bejáratig megtett minden egyes méter számít neki, ráadásul korlát sincs, amibe kapaszkodhatna. Örül, ha éppen arra jár valaki, akitől segítséget kérhet. Az épülethez közel ritkán talál parkolóhelyet, előfordul, hogy csak a könyvtárnál tud megállni és onnan kell gyalogolnia.

Megkérdeztük a Markusovszky kórház orvosigazgatóját, dr. Káldy Zoltántól a következő választ kaptuk:

– A kórház környékén a parkolók kialakítása kérdésében nem a kórház az illetékes, mivel közterületről van szó. A kórház a regisztrált kártyával rendelkező mozgássérült betegeket automatikusan, díjmentesen és időkorlát nélkül beengedi a kórház területére, ahol belülről minden betegellátó helyünk gépkocsival megközelíthető a kiszállás idejére, és az ehhez legközelebbi szabad parkolóhelyeken az autó leparkolható.

Az onkológiánál eddig nem volt kijelölt parkolóhelyük
Fotó: Cseh Gábor

Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a mozgáskorlátozott parkolóhely lakóhelyhez történő felfestetését az OEP által kiállított igazolással és a lakcímkártyával a városüzemeltetési osztályon kell kérvényezni. Közintézmény, így a kórház esetében panaszosunknak a kórház felé kell jeleznie az igényt, amit a kórház illetékese juttathat el a városüzemeltetési osztálynak, ahol a kérelmet kivizsgálják.

Az olvasói panaszt a megkeresés után azonnal kivizsgálta az osztály, és azt ígérik, az időjárás függvényében felfestenek egy mozgássérült parkolóhelyet az utcában – hasonló panaszok esetére a törvény által előírt út betartását javasolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában