Az élet nagy vállalása

2020.02.17. 07:00

Dr. Székely János megyés püspök a házasságról

Táplánszentkereszt A házasság hete alkalmából pénteken dr. Székely János megyés püspök látogatott el a Németh Lajos Művelődési Ház és Könyvtárba.

Tersztyánszky Krisztina

A megyés főpásztor arról is beszélt: mindig ott a válság, ahol a legnagyobb a megterhelés Fotó: HB

Sokan voltak kíváncsiak a megyés főpásztor előadására, akit Pete Polgár Máté plébános és dr. Kovács László alpolgármester köszöntött. Házasság csak veled címmel gyakorlati példákon keresztül hallhattak sok hasznos tanácsot az érdeklődők. Nem véletlenül halljuk, hogy a házasság válságban van, hiszen mindig ott a legnagyobb a válság, ahol legnagyobb a megterhelés. Márpedig férfi és nő szövetsége életünk egyik legnagyobb vállalkozása, és ahogy minden értékes dolognak, ennek is ára van. Ahhoz, hogy egy életen át szeretettségben élhessünk, tenni is kell.

A megyés főpásztor arról is beszélt: mindig ott a válság, ahol a legnagyobb a megterhelés Fotó: HB

A főpásztor utalt rá, hogy amikor az igent kimondjuk, még egy hófehér papír a jövőnk, nem tudjuk, hogy mit is írtunk alá. Idős házaspárok a megmondhatói, hogy a házasság elszánt, önkéntes és fáradhatatlan jó cselekedetek végeláthatatlan sorozata.

Két ember magától nem marad sokáig közel egymáshoz. Mivel másként élnek meg mindent, menthetetlenül távolodnak egymástól, a közéjük épülő falakat folyamatosan bontogatni kell. Az embert, akiben először csak a rávetített vágyainkat szeretjük, idővel meg kell tanulnunk a hibáival, a gyengeségeivel együtt elfogadni. Szólt arról, hogyan előzhetjük meg, hogy a gyermekek „felfalják” a házasságot, vagy hogy hogyan sérülhet legkevésbé az érzékenyebb nő, vagy az elismerésre vágyó férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában