a polgármesterhez fordult

2020.02.20. 15:59

Dr. Szendrő-Németh Tamás újabb kérdése: Ki javasolta szakmai tanácsadónak Farkas Balázst?

Kinek a javaslata és döntése alapján lát el Farkas Balázs szakmai tanácsadói feladatokat havi félmillió forint fizetésért főállásban, kötetlen munkaidőben a Savaria Fórumnál és a Szombathelyi Televíziónál? – tette fel a kérdést csütörtökön a Facebookon dr. Szendrő-Németh Tamás szombathelyi jogász, civil blogger, aki a múlt héten a Szombathelyi Médiaközponttól közérdekű adatigénylés során kérte kiadni a Farkas Balázzsal megkötött szerződés másolatát.

VN

Az SZTV felvételét már használta az érintett portál. Megkérdeztük: milyen módon jutott hozzá?

Fotó: Vas Népe

Miután múlt heti kérdéseire nem kapott kielégítő választ, Szendrő most dr. Nemény András polgármesterhez fordult, és kérte, hogy amennyiben a Farkas Balázs tanácsadóként történő alkalmazásáról szóló döntés írásos formában rendelkezésre áll, annak másolatát is küldjék meg neki.

A blogger további kérdéseket is intézett a polgármesterhez. Arra is szeretne választ kapni, hogy szerinte „nem veszélyezteti-e a szombathelyi polgárok elfogulatlan tájékoztatását az, hogy a városi médiumoknál szakmai tanácsadóként dolgozó Farkas Balázs az ugytudjuk.hu hírportál tulajdonosa és egyben ügyvezetője, és köztudottan Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő házi pártpropagandistája?”

Szendrő idézi a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. Szervezeti és Működési Szabályzatának néhány részletét is. Például: „A munkavállaló saját tevékenységével azonos vagy ahhoz közel álló tevékenységet más vállalkozásban csak a munkáltató írásbeli engedélyével végezhet.” Vagy: „A társaság alkalmazottai másodállásban, mellékfoglalkozásban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban történő foglalkoztatását az ügyvezető igazgató jogosult elbírálni és engedélyezni a mindenkor hatályos Munka Törvénykönyve alapján.”

Ezek tükrében Szendrő arra is kíváncsi, hogy a fenti rendelkezések alapján kapott-e engedélyt Farkas Balázs Halmágyi Miklós ügyvezető igazgatótól az ugytudjuk.hu-nál történő munkavégzésre.

Előzmény:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombathelyi-mediakozpont-tanacsok-500-ezerert-3547485/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában