Felújíthatják a piacot és környékét

2020.02.08. 11:30

Egyhangúlag fogadták el a körmendi önkormányzat idei költségvetését

Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület a napokban a 2020-as költségvetést – erről számolt be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Bebes István, Körmend polgármestere és dr. Szabó Barna, a pénzügyi és közbeszerzési bizottság elnöke.

Markó Petra

Dr. Szabó Barna és Bebes István tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Jámbori Tamás

Jelképes helyszínre, a piacra hívták a sajtó képviselőit, nem véletlenül: – Remélhetőleg egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan ez egy fejlesztési terület lesz, ahol a piac környezete, annak épülete és a környéken lévő utcák felújítása elkezdődik és egy komolyabb fejlesztés valósul meg – kezdte mondanivalóját Bebes István, majd áttért az idei első képviselő-testületi ülés legfontosabb elemére, a 2020-as költségvetésre. Mint mondta: az egyensúlyra törekedtek, nem volt könnyű megalkotni, mivel szerettek volna minél több, főleg műszaki fejlesztéseket érintő feladatot belevenni.

Dr. Szabó Barna és Bebes István tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Jámbori Tamás

– Megfontolt, stabil költségvetés az idei, úgy, ahogy a korábbiak, hiszen ez az, ami a helyi önkormányzat és város biztonságos működését szolgálja – vette át a szót dr. Szabó Barna. Kiemelte azt is, hogy magasabb összeget különítettek el a Batthyány-ösztöndíjra – ahogy az a városvezetés választási ígéretében is elhangzott –, a korábbi havi huszonötezer ezer forint helyett mostantól ötvenezer forintot vehetnek fel a tehetséges és jól tanuló egyetemisták a város által kiírt pályázatnak köszönhetően.

Megtudtuk azt is, hogy módosult a szervezeti és működési szabályzat: a korábbi évek tapasztalatait összegezték, és most éppen olyan szerkezeti átalakításoknak a kezdetén vannak a polgármesteri hivatalban, aminek köszönhetően az új irodaszerkezet ügyfélbarátabb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában