Közlekedés

2020.02.27. 07:00

Elkészült a pihenő az M86-os autóúton, de még nem használható

Rövidesen pihenőhellyel gazdagodik az M86-os gyorsforgalmi út Vámoscsalád térségében. Bármennyire csábító is a látszólag már elkészült pihenő, egyelőre nem használhatják a közlekedők, ugyanis hivatalosan még nem helyezték forgalomba.

Tersztyászky Krisztina

Heteken belül átadják a forgalomnak a vámoscsaládi pihenőhelyet

Fotó: Horváth Balázs

Az M86-os gyorsforgalmi út mintegy 65 kilométeres Szombathely–Csorna-szakaszán eddig nem épült pihenőhely. Mind személyautóval, mind kamionnal csak a hegyfalui benzinkútnál lehetett tankolni, illetve egy rövid pihenőre megállni. Ezen a helyzeten változtat az a két új pihenőhely, melyeknek építése 2018-ban kezdődött meg az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, összesen mintegy hatmilliárd forint értékben. A

z egyik pihenőhely Vas megyében, Vámoscsalád térségében készült el, itt a gyorsforgalmi útnak mind a két oldalán össztömeg- és tengelysúlymérő állomás fog üzemelni, illetve illemhelyet vehetnek igénybe az utazók. A Győr-Moson-Sopron megyei szakaszon, Sopronnémeti térségében pedig úgynevezett komplex pihenő létesül, amely helyet ad a későbbi üzemanyagtöltő állomások megépítéséhez is.

Heteken belül átadják a forgalomnak a vámoscsaládi pihenőhelyet
Fotó: Horváth Balázs

A vámoscsaládi létesítmény műszakilag elkészült, de a forgalomba helyezésig még nem használhatják az utazók. Megtévesztő lehet, hogy az előjelző táblákon már működik az a digitális kijelző, amely a nehézgépjárművel igénybe vehető szabad férőhelyek számát jelzi. Egy másik táblán ugyanakkor a „pihenőhely lezárva” felirat olvasható, egyelőre ezt kell figyelembe venniük az autósoknak.

Az építményt a kivitelező a forgalomba helyezésig őrizteti, a parkolás nem megengedett. A beruházó azonban azt ígéri, hogy a pihenőket heteken belül átadják a forgalomnak.

Címkék#m86#pihenő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában