Forrás jut sírkertre, utakra

2020.02.03. 07:00

A Magyar Falu Programból valósulhatnak meg a beruházások Alsószölnökön

Megújul a helyi sírkert, és szilárd burkolatot kap a Patakszeri és a Napsugár utca – tájékoztatott Monek Zsolt, a község polgármestere.

Civil/Horváth R. László

Megújulhat a temető és annak környezete

Fotó: HRL

– A Magyar Falu Program keretében benyújtott pályázataink sikeresnek bizonyultak – újságolta el a község vezetője, aki immár tizenhárom esztendeje tölti be a polgármesteri tisztséget a településen.

– Az Orvosi eszköz című pályázatunkat, mely majdnem hárommillió forint támogatás felhasználására jogosított bennünket, 2019. év októberében valósítottuk meg – mondta el Monek Zsolt, akitől az idei esztendő tervezett beruházásairól szólva megtudtuk: – Mindösszesen 32 491 225 forint vissza nem térítendő támogatás áll a település rendelkezésére.

Megújulhat a temető és annak környezete
Fotó: HRL

Megújulhat például a temető és annak környezete. A sírkerten belüli járdák elbontására, újak készítésére, valamint támfal és korlát építésére mintegy ötmillió forintot használhat fel az önkormányzat. A belterületi utak szilárd burkolattal történő ellátására, és nemesített padka készítésére 27 491 226 forintot nyújt a Miniszterelnökség és a Magyar Államkincstár. A hétszáz méter hosszú, három részből álló önkormányzati utakon az aknafedlapok burkolatszintbe emelése is megtörténik a közeljövőben.

– A beruházások megvalósításának tervezett befejezése ez év októbere, de arra törekszünk, hogy a munkálatok minél előbb elkészüljenek – tette hozzá Alsószölnök polgármestere.

Civil/Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában