Kijáró

2020.02.08. 07:00

Ha Ausztriába tervezünk síelni menni, most induljunk!

A napokban ismét esett friss hó az Alpokban, így aki aktív, síeléssel töltött hétvégén gondolkodik, nem fog csalódni, ha nyugati szomszédunknál tervezi a kikapcsolódását.

VN

A Mölltal gleccseren 310 centiméteres a hóvastagság

Fotó: VN/Sielok.hu

Számos síparadicsom várja a vendégeket Ausztriában: Tirolban a Pitztalon 330 centiméteres hóvastagságot mutat a sielok.hu adatsora, és a napokban kapott utánpótlást is a terep a téli csapadékból: körülbelül 20 centiméterrel gyarapodott a hóréteg vastagsága a glecscser lejtőjén. A Stubaion is 330 centiméternyi vastag hótakarót mértek, ott azonban friss hóra nem kell számítani, téli csapadékból az utolsó adagot február 2-án kapta a terület.

A Mölltal gleccseren 310 centiméteres a hóvastagság
Fotó: VN/Sielok.hu

A Mölltal gleccseren 310 centiméter vastag a hótakaró. A top 3-ból hajszálnyival maradt le a Sölden-Ötztal 308 centiméternyi hórégettel. Három méter feletti hótakaró borítást máshol nem regisztráltak a működő sípályákon: a tiroli Hintertuxon 270 centiméter vastag hótakaróval borított hegyoldalon csúszhatnak a téli sport szerelmesei; a Dachsteinen 240 centiméter, a Sportgasteinen és a Zillertal Arénán 220 centiméter, a Grossglockneren és a Mallnitz–Ankogelen pedig egyaránt 200 centiméteres hóvastagságot közölt a portál.

A kétméteres határ alatti hóréteggel rendelkező pályák közül a Weissee–Uttendorfon 185 centiméter, az Obertauernen, a Sankt Jakobon, a Flachau-Wagrainon, a Sankt Jakobon és a Heiligenbluton 180 centiméternyi hóvastagságot mértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában