Írásban állapodtak meg: Szombathely minden előtt

2020.02.10. 20:48

Rövid időn belül másodszor tárgyalt Hende Csaba és a megyeszékhely polgármestere a fejlesztésekről

Szombathely fejlődése és jövője érdekében az Országházban tárgyalt, majd megállapodást írt alá hétfőn dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és dr. Nemény András polgármester.

Vas Népe

A szombathelyei delegáció dr. Hende Csaba hivatalában

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldala

Hivatalában fogadta dr. Nemény András polgármestert és dr. László Győző alpolgármestert dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A tárgyaláson jelen volt Illés Károly, a szombathelyi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője is.

A megbeszélést követően az Országgyűlés alelnöke közösségi oldalán osztotta meg nemcsak a találkozóról készített képeket, hanem annak a megállapodásnak is a szövegét, amit négyen írtak alá: dr. Hende Csaba, Illés Károly, dr. Nemény András és dr. László Győző.

Szombathely Megyei Jogú Város jövőjéért és fejlesztéséért viselt felelősségüktől vezérelve, a város polgárai érdekeinek hatékony, együttes érvényre juttatása érdekében fejezték ki az aláírók együttműködési szándékukat, különösen négy területen.

Az egyik: Szombathely és Kőszeg, valamint Szombathely és Körmend gyorsforgalmi összeköttetésének biztosítása és a Szombathelyt elkerülő gyorsforgalmi útszakaszok megvalósítása.

A szombathelyei delegáció dr. Hende Csaba hivatalában
Fotó: Hende Csaba Facebook-oldala

A másik: a szombathelyi hulladékgazdálkodás város érdekeinek megfelelő feltételeinek kialakítása. A harmadik: a szombathelyi közösségi közlekedés fejlesztése érdekében korszerű elektromos hajtású buszok rendszerbe állításának elősegítése területén. Végül, de nem utolsósorban pedig a város iparterületeinek további fejlesztése érdekében.

Az aláírók abban is megállapodtak, hogy rendszeresen, dokumentált formában egyeztetnek egymással. Továbbá, hogy egymás jogait és kötelezettségeit tiszteletben tartják.

A megállapodáson szerepelt Éhen Gyula, a város legendás polgármesterének híressé vált mondata, mi szerint: „Szombathelyért mindent, Szombathelyt semmiért!”

A találkozóról dr. Nemény András is beszámolt közösségi oldalán. Mint a bejegyzésében írta: „Kisebb szombathelyi delegáció találkozott ma Budapesten, hogy városunk érdekében a legfontosabb kérdésekben egy irányba evezzünk. A papíron már nem múlik semmi, most jön a munka és reméljük, az eredmény is. Éljen Szombathely!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában