anyanyelvi nevelés

2020.02.21. 07:00

Szépen, jól, magyarul – A Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny területi fordulója

A Kazinczy-díj Alapítvány felkérésére rendezték meg az Oladi Általános Iskola könyvtárában a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny területi fordulóját csütörtökön.

Merklin Tímea

Fotó: Horváth Balázs

A versenyre Szombathely, Kőszeg, Vasvár és környékük iskoláinak tanulói jelentkeztek, összesen tizenkét intézményből – tudtuk meg Favorido Erika intézményvezető-helyettestől, aki hangsúlyozta: az iskola pedagógiai programjában kiemelt az anyanyelvi nevelés. A zsűri két kategóriában értékelt: az 5–6. osztályosokat Devecsery László és Prikazovics Ferenc, a 7–8. osztályosokat dr. Czetter Ibolya és dr. Hajba Renáta. Ismertették, mire kell figyelni szövegmondás közben a kiejtési kérdésektől a levegővételig.

 

Horváth Márta, a Humán munkaközösség vezetője, a verseny főszervezője humorral oldotta a feszültséget: ember legyen a talpán, aki a sok szempont hallatán nem izgul. A gyerekek legyőzve a lámpalázat, felkészülten álltak a zsűri elé. A 13–14 évesek első helyezettje, Takács Marcell (Dési-iskola) jutott tovább a Balatonbogláron rendezendő országos versenyre.MT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában