versenyeztek

2020.02.21. 07:00

Tíz középiskola gólyákat avatott – Az Agorában érezték jól magukat

A város tíz középiskolája mérettetett meg csütörtök délután az Agora – Művelődési és Sportházban a IX. Városi Gólyaavatón.

Polgár Patrícia

Fotó: Horváth Balázs

Iskoláik gólyabáljainak győztesei versenyeztek, a tét nem volt kicsi: pénznyereménnyel jutalmazták a legjobb osztályt. Csaknem háromszáz diák zsongott izgatottan a sportház küzdőterén, és legalább ugyanennyien értük a lelátókon. A kilencedikeseknek idén szuperhősöket kellett a színpadra idézniük, tágabb értelmezésben: több Star Wars-szereplő és Voldemort is feltűnt a színen. Csapatzászlójukat és az általuk készített menüt is a témában kellett prezentálniuk. Csak úgy röpködtek a szaltók és a cigánykerekek, mindenki igyekezett a maximumot nyújtani. A Nagy Lajos Gimnázium kis gólyái megküzdöttek a sötét oldallal, az orlaysok mindent bevetettek a siker érdekében: még a közönséget is bevonták a produkcióba, a nézők egy dalrészlet erejéig telefonjukkal világítva adóztak a felemelő pillanatnak.

 

Ők és a Puskás elsősei a kötelezőkön túl verssel is megpróbáltak a zsűri szívébe férkőzni: idén Lutor Katalin fotós-újságíró, Bakonyi-Nagy Boglárka színész, Molnár Gergő, a Szombathelyi Haladás VSE játékosa, Pete-Polgár Máté lelkész és Pődör Rebeka, a Szombathelyi Kézilabda Klub irányítója vállalta a kihívást. A rövid zenés-táncos produkciókat követően gasztronómiai tudásukat villantották meg a csapatok, ám az est neheze még csak ezután következett: ügyességi feladatok vártak a versenyzőkre a küzdőtéren, tudásukról, szókincsükről és gyorsaságukról adtak számot – hasonlóan az iskolai megpróbáltatásokhoz, de nagyobb volumenben. Az avató tétje egy osztálykirándulás volt, a győztes erre fordítható pénzt kapott jutalmul. Az eredményre lapzártánkig nem derült fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában