Az otthonmaradás csökkenti a veszélyt

2020.03.21. 07:00

A kijárási tilalmat követelő csoportnak egy nap alatt több mint ötvenezer tagja lett

Miközben megy a Maradj otthon! kampány a járvány lassítására, sokan mégis a közterületeken időznek. A Facebookon pedig egy nap alatt több mint ötvenezer tagja lett a kijárási tilalmat követelő csoportnak.

Merklin Tímea

A kijárási tilalmat követelő csoportnak egy nap alatt több mint ötvenezer tagja lett

Fotó: Unger Tamás

„Nincs sörkert, nincs haverokkal séta, traccsparti a plázában, piaclátogatás tőzikepalántáért, nincs korzózás meg fagyizás a főtéren!” – írják az „Azonnali kijárási tilalmat!” csoportban. A szombathelyi piacról is tettek fel egy fotót: hosszú sor áll. Az árusok nem értik, miért jön ki, aki csak nézeget, beszélget. Megkérdeztük a szombathelyi önkormányzatot, terveznek-e kampányt, amely tájékoztatja a köztereken tartózkodókat a járványveszélyről.

A kijárási tilalmat követelő csoportnak egy nap alatt több mint ötvenezer tagja lett
Fotó: Unger Tamás

Kéner Balázs kommunikációs vezető elmondta, hogy a játszótér bezárásainak elrendelése után a közterület-felügyelet rendszeresen ellenőrzi a tilalom betartását. Ha az utcán, parkokban csoportokat látnak, tájékoztatják őket az otthonmaradás fontosságáról. Hasonlóan járnak el, ha a veszélyeztetett időseket látják szombathelyi közterületeken. Tegnap az önkormányzat kérte a közterület-felügyeletet, hogy a vásárcsarnoknál is legyenek jelen.

Körmenden Bebes István polgármester felhívásban kéri a lakosságot, hogy aki teheti, maradjon otthon, és próbálja minimálisra csökkenteni a kontaktok számát. Az idősek számára megszervezték az ellátást a Szociális Szolgáltató Központon keresztül, de eddig kevesen éltek a felkínált segítséggel. A polgármester szigorításokat helyezett kilátásba abban az esetben, ha az emberek nem változtatnak a hozzáállásukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában