Ajánló

2020.03.22. 21:04

A Vas Népe hétfői számából: nehéz napokat élnek meg fogyatékos embertársaink, segítőkkel körúton, otthoni edzés tippek

Egy alkalommal elkisértük a segítőket szombathelyen, megkérdeztük fogyatékkal élő embertársaink hogyan vészelik át ezeket a napokat és mire lenne szükségük. A Vas Népe hétfői számában olvashat még tippeket otthoni edzéshez és a sportrajongók sem maradnak olvasnivaló nélkül.

Vas Népe

Bősze György kutyájával, Potterrel. Most még inkább tilos idegenek számára a kutyus simogatása

Fotó: VN-archív

Már legalább ötven bevásárlást intéztek el a segítők Szombathelyen, így az idősek tudják magukat tartani az ajánláshoz, nem kell elhagyniuk otthonukat. Egy alkalommal elkísértük a segítőket mi is.

Fogyatékkal élő embertársainknak még nehezebb a helyzetük az új koronavírus miatti óvintézkedések kapcsán. Megkérdeztük, hogyan vészelik át a nehéz napokat, milyen segítségre lenne szükségük.

Sok ezer általános és középiskolás tanul otthonról múlt hétfő óta, a digitális oktatás nem kevés kihívást jelent a szüleiknek (is). Jó időbeosztással és újratervezéssel lehet csak alkalmazkodni a helyzethez – az általunk megkérdezett családok elmondásából legalábbis ezt szűrtük le.

Sokan kényszerültek a négy fal közé, bezártak az edzőtermek, a szabadtéri fitneszparkok. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a mozgás öröméről. Tippek, ötletek arra, milyen gyakorlatokkal tarthatjuk testünket továbbra is jó formában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában