A ballagást sajnáljuk a legjobban

2020.03.16. 15:30

Érettségire készülő celldömölki gimnazistát kérdeztünk

Az iskolákban ma már nem volt tanítás – a dolgaikért ma és holnap még bemehetnek a diákok. Hogy telik a gimnazisták napja tantermen kívül? A celldömölki Horváth Florencia elmesélte.

Nagy Ildikó

Horváth Florencia otthon is tanulással tölti az időt

Fotó: VN/Horváth Florencia

- Ma még bemehettünk az iskolába a dolgainkért, de már itthon vagyok, épp a magyarérettségi tételeihez olvasgatok. Elhatároztam ugyanis, hogy azt az időt, amit iskolában töltenék, azokra a tantárgyakra fordítom, amelyek fontosak az érettségihez és a továbbtanulásomhoz – mesélte Horváth Florencia, a Berzsenyi gimnázium végzős diákja. Megtudtuk tőle azt is, hogy a tanáraik már összeírták, van-e otthoni számítógépük, az okostelefonjukhoz mobilinternetük, és az e-mail-címeiket is meg kellett adniuk – erre a várhatóan holnaptól induló digitális oktatás miatt volt szükség.

Horváth Florencia otthon tanul
Fotó: VN/Horváth Florencia

Florencia úgy tudja, azt a tananyagot, ami nem igényel különösebb magyarázatot, e-mailben fogják megkapni, a matematikaórát pedig videón vagy skype-on követhetik majd. A kommunikációhoz az elektronikus Kréta-rendszert használják. Florcsi és az osztálytársai próbálnak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, és már barátkoznak a gondolattal, hogy elmarad a ballagásuk. Ezt sajnálják legjobban – bár lehet, hogy addig erre is kitalálnak majd valami alternatív megoldást. És persze kérdés az érettségi is, ami az eredeti forgatókönyv szerint május 4-én kezdődne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában