Magyarból magyarrá

2020.03.18. 07:00

Ketten vehették át a magyar állampolgárságukat igazoló oklevelet Peresznyén

Szombat délelőtt ketten vették át Orbán Gyula polgármestertől a magyar állampolgárságukat igazoló oklevelet a kultúrházban. Az édesanya és lánya Erdélyben született, tíz év után kérvényezték az állampolgárságot.

Tóth Kata

Orbán Gyula polgármester mellett Magyarország új állampolgárai

Fotó: Cseh Gábor

Szabó Katalin Ildikó és Simo Izabella Monika lett „magyarrá” – szombattól nemcsak a szívében, hanem hivatalosan is Peresznyén. Családias ünnepségen adta át nekik a honosítási okiratot a polgármester. Több hónapos állampolgársági eljárás előzte meg az eskütételt – Fuczinné Dorner Anikó a vendégeknek felidézte, meghatottságot és büszkeséget látott az új polgárok szemében, amikor már közel jártak az ünnepi pillanathoz, hogy hivatalosan is a magyar közösség tagjaivá, az egységes magyar nemzet részeivé legyenek.

Orbán Gyula polgármester mellett Magyarország új állampolgárai
Fotó: Cseh Gábor

Erdélyből, Segesvár mellől, Siménfalváról költözött tíz éve a Vas megyei faluba az anya lányával. A polgármester így köszöntötte őket: – Isten hozta Önöket Magyarországon és szűkebb hazánkban, Jelképes dolog volt átlépniük az országhatárt. Önök magyarból magyarrá lettek, otthon voltak, és most hazajöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában