Futva búcsúztak a téltől

2020.03.04. 07:00

Kéttucatnyian vágtak neki az Őrségi Maratonnak

Ismét a szabadba hívta az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület a térségbe látogatókat: ezúttal településeket, erdőket átszelve maratont futottak a résztvevők.

Nemes Judit

Bödő Imre is teljesítette a távot

Fotó: VN/Kemencei Ilona

Kéttucatnyian vágtak neki szombaton az I. Őrségi Maratonnak: a helyieken kívül Szombathelyről, Nagykanizsáról és Budapestről is érkeztek 25 és 62 év közötti jelentkezők a programra.

Bödő Imre is teljesítette a távot
Fotó: VN/Kemencei Ilona

– Nyílt egy űr a szabadtéri, sportos programok terén a téli időszakban, ezt a hiányt szerettük volna betölteni egy hagyományteremtő rendezvénnyel. Célunk, hogy a szezont kitoljuk, hiszen sokkal jobb ebben az időben futni, főleg hosszú távot, mint a nagy melegben – mondta el Légrádi Zoltán szervező, az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület elnöke.

Őriszentpéter központjából, a sportpályától indult a mezőny, majd Bajánsenye irányából Szalafőre haladtak. A május 2-i Őrségi Kerékpáros és Futófesztivál főpróbájaként szolgáló futás a visszajelzések alapján sikeres volt, a szervezők tervei szerint jövőre is megrendezik a télűző maratont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában