Hatékony tervezés az óvodában

2020.03.02. 18:42

Szakmai roadshow állomása volt Vép

Száztízen érkeztek a művelődési házba a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda hívására. Elsősorban Szombathelyről és térségéből vártak óvodapedagógusokat, pedagógiai asszisztenseket, dajkákat a szakmai konferenciára.

Tóth Kata

Körmöci Katalin, az Óvodai nevelés módszertani folyóirat főszerkesztője a vépi konferencián Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Az Óvodai nevelés módszertani folyóirat főszerkesztője, nyugalmazott mestertanár, főiskolai oktató, matematikapedagógia tanár Körmöci Katalin. Ovi-Nevi elnevezésű országos roadshow-juk 13. állomására jöttek a vasi kisvárosba, a vépi óvoda vezetője, Kovácsné Halász Éva invitálására. Az óvodavezető elmondta, tanfelügyelőként is sokszor tapasztalja, felmerülnek kérdések az óvodai élet tervezésének lehetőségeivel kapcsolatban: hogyan készüljön a megfelelő tématerv, projektterv, mi a komplex, tevékenységbe integrált, tematikus tervezés kerete. A pedagógusok pontos dokumentumokat akarnak készíteni, ezzel kapcsolatban a megfelelő információkkal rendelkezni, nyitottak a még tökéletesebb munkavégzésre pedagógiai, módszertani és írásos anyagok tekintetében – ezért érezte fontosnak a témák átbeszélését a meghívott szakemberekkel.

Körmöci Katalin, az Óvodai nevelés módszertani folyóirat főszerkesztője a vépi konferencián Fotó: Szendi Péter

A mérés-értékelés módszereiből is többféle létezik, az előadásokon egy újabb módszerrel ismerkedtek a résztvevők, ami hozzásegít ahhoz, hogy a gyerekek személyiségfejlődését még hatékonyabban lehessen megfigyelni. Körmöci Katalin a tevékenységbe integrált matematikai tapasztalatszerzés lehetőségeit boncolgatta; Hornyán Anna főszerkesztő-helyettes, szakvizsgázott óvodapedagógus, szakmai előadó, mentor, tréner a gyermeki személyiségfejlődés nyomon követésének kiemelt jelentőségéről beszélt az óvodai gyakorlatban. A délutánba nyúló programon szó volt a hatékony konfliktuskezelési módszerekről, technikákról.

A rendezvényen a város nevében Szijj Vilmos alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában