virágok és kertek

2020.03.06. 07:00

Tavaszváró délutánra hívtak Oladon

Az Olad Városrészért Egyesület tegnap délután szervezte meg hagyományos tavaszváró programját. Az Oladi Általános Iskola aulájában nőnapi virágvásár és kézműves-foglalkozások várták az érdeklődőket, öt órától az egyesület klubjában kertészeti tanácsadás is volt.

Gyöngyössy Péter

Az oladi iskola aulájában nőnapi virágvásár és bütykölde is üzemelt

Fotó: Cseh Gábor

Tegnap délután az Oladi Általános Iskola aulájában a virágokról szólt a délután. A hosszú virágospultnál nyü­zsögtek a gyerekek. Van, akinek a hagyományos sárga kankalin jött be, másnak a lila, de a téglavörös sem volt kutya. Vagy tízféle színváltozat közül lehetett válogatni. Mindössze kétszáz forintért árulták a virágokat.

Az oladi iskola aulájában nőnapi virágvásárés bütykölde is üzemelt
Fotó: Cseh Gábor

 

Németh Csaba, a Herman Ottó Szakközépiskola gyakorlatvezetője kérdésünkre elmondta, hogy az iskola kertészetéből mintegy négyszáz virág értékesítésével számoltak. A szomszédos asztalnál a virágos bütykölde üzemelt. Papírból, fonalból, no és hurkapálcából nyolcféle virágot lehetett gyártani. Kissné Rácz­kevi Irén könyvtáros mutatta meg, hogyan lesz a fonalból hóvirág, a papírlegyezőből pedig pünkösdi rózsa.

Az oladi iskola aulájában virágvásárt tartottak
Fotó: Cseh Gábor

Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke kérdésükre elmondta: sokéves hagyomány ez a tavaszváró délután. Négy intézmény működik ebben együtt. A szervező az egyesület, a virágokat a Herman Ottó Szakközépiskola hozta, az Oladi Általános Iskola pedig a helyszínt nyújtja. A kézműves-foglalkozáshoz az alapanyagot pedig az Ago­ra biztosította. Délután az egyesület Kassák Lajos utcai klubjában Mátyás Szabolcs, a Herman iskola tanára tartott előadást a tavaszi kerti munkákról és a növényvédelemről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában