megemlékezés

2020.03.11. 07:00

Tiszteletadás – Vitéz Both Béla emlékét idézték fel Szombathelyen

Katonai tiszteletadás mellett emlékeztek meg kedden a Jáki úti temetőben vitéz Both Béla dandártábornokról, halálának 19. évfordulójáról.

Tersztyánszky Krisztina

A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott dr. Balázsy Péter megyei jegyző, megjegyezve: Both Béla méltó rá, hogy utca viselje a nevét

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepségen részt vett többek között vitéz Both Béla fia, Both Balázs, Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség helynöke, Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke, valamint dr. Balázsy Péter megyei jegyző és dr. Nemény András, Szombathely polgármestere. A sírnál dr. Balázsy Péter emlékezett meg az 1921-ben született vitéz Both Béla dandártábornokról, külön megemlékezve a szibériai fogságban, az Andrássy út 60-ban és a recski munkatáborban töltött időről. Szólt arról is, hogy Both Béla négyezer sorstársának segített a rehabilitációban, és alapítója volt a Recski Szövetségnek. Megemlítette, hogy a dandártábornok méltó lenne rá, hogy Szombathelyen utcát nevezzenek el róla.

A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott dr. Balázsy Péter megyei jegyző, megjegyezve: Both Béla méltó rá, hogy utca viselje a nevét
Fotó: Szendi Péter

A továbbiakban Berta Tibor helynök meleg szavakkal emlékezett vitéz Both Bélára, akinek életét az Isten, haza, család hármas elv vezérelte, és aki egész életében egyenlő távolságot tudott tartani pártoktól és emberektől, és még recski fogvatartóiban is meg tudta látni az Isten-képmás embert.

A megemlékezés végén a városvezetők, a fegyveres testületek és a katonai hagyományőrző szervezetek helyezték el a síron az emlékezés koszorúit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában