Nem áll üresen az intézmény

2020.04.23. 10:00

Arcvédő pajzsok készültek a sárvári iskolában

A tanítás otthon zajlik, az oktatótermek mégsem állnak üresen a Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Pajor András

Az alkotóműhelyben most védőpajzsok készülnek

Fotó: Pajor András

– A rendkívüli intézkedések bevezetése után szinte azonnal elkezdtük a többször felhasználható, mosható, vasalható és fertőtleníthető ruhaszájmaszkok varrását. A lepedőanyagot otthonról hozva kollégáim már az első napokban több száz darabot készítettek. Aztán további igények mutatkoztak, ekkor fenntartónkhoz, a Vas Megyei Szakképzési Centrumhoz fordultam segítségért. Így már a második ezer dupla falú maszkot állítjuk elő – számolt be Lakatné Mester Éva igazgató.

Az alkotóműhelyben most védőpajzsok készülnek
Fotó: Pajor András

A tavaly kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben arcvédő pajzsok készülnek. Egy szolnoki kezdeményezéshez csatlakoztak.

Az iskola gépészmérnöke megtervezte, miként lehetne itt is gyártani a pajzsokat a műhely 3D-s nyomtatójával. A prototípus elkészülte után az első példányokat a sárvári mentőállomás dolgozói kapták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában