Olvasói fotók

2020.04.23. 19:30

Ausztriában az emberek valóban komolyabban veszik a szabályokat, mint Szombathelyen?

A fotók alapján egészen más az osztrákok mentalitása.

vaol.hu

Egy bécsi bolt előtti sor

Fotó: Olvasó

A délelőtt folyamán kaptuk a fotókat, hogy rengetegen voltak a szombathelyi Kőszegi utcába költözött termelői piacon. A baj nem ezzel van, hanem azzal, hogy az emberek még mindig nem tartják be az előírásokat, ráadásul a fotókon lehet látni, hogy a vásárlók többsége a különösen veszélyeztetett korosztályba tartozik.

Csütörtöki helyzet Szombathelyen
Fotó: Olvasó

Egy másik történet, ugyanúgy csütörtökön, csak a helyszín más. Olvasónk Bécsben készítette a fotókat, amiken látszik, hogy az emberek a boltoknál és a gyógyszertáraknál is tartják a megfelelő távolságot, és védőmaszkot is viselnek. A képek arról árulkodnak, hogy az osztrákok fegyelmezettebbek nálunk. Itt gyorsan meg is jegyezzük, hogy két kiragadott szituációból nem lehet komoly következtetéseket levonni, mindenesetre elgondolkodtató, és felmerülhet a kérdés: vajon tényleg ennyire más a mentalitásuk?

Egy bécsi gyógyszertár előtti sor csütörtökön
Fotó: Olvasó
Egy bécsi bolt előtti sor csütörtökön
Fotó: Olvasó

Ausztriában ráadásul már elkezdődött az enyhítési hullám, amit további tervek követnek majd, ezeket Sebastian Kurz részletezte keddi sajtótájékoztatóján. Az osztrák kancellár felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az enyhítések bevezetésével folyamatosan nő az egyének felelőssége is. Azon pedig a jelenlegi helyzetben valóban nagyon sok múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában