országosan csökkent a továbbtanulók száma

2020.04.15. 16:32

Az ELTE SEK képzései továbbra is népszerűek

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre összesen 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában kíván továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE- írja közösségi oldalán az ELTE SEK.

vaol.hu

Az ELTE SEK-en több mint ezer diplomát nem adtak ki nyelvvizsga hiányában

Fotó: Szendi Péter

A felsőfokú tanulmányokra való jelentkezők száma csökkent az elmúlt évekhez képest, jelentős változás a pedagógusképzés esetében is tapasztalható. Míg a tavalyi évben 13 610 fő jelentkezett pedagógusi szakra, addig idén csak 8 181-en, ez 40%-os visszaesés, ami valószínűleg az emelt szintű érettségi követelmények miatt következett be.

Az ELTE szombathelyi pedagógusképzése azonban kiemelkedően teljesített, a fennállásának hatvanadik évét ünneplő szombathelyi felsőoktatási intézmény mindössze három százalékos visszaesést könyvelhet el a tanárszakokon az első helyen jelentkezők számát illetően.

A Savaria Egyetemi Központban a pedagógusképzésen kívül a többi stratégiai fontosságú terület, a sporttudományi képzések és a gazdaságtudományi képzések is jól teljesítettek, az idén induló pszichológia szakra pedig 54 fő adta be jelentkezését.

Míg a tavalyi felvételi eljáráshoz képest országosan több mint 20 ezerrel azaz 18 százalékkal csökkent a jelentkezési létszám, addig az ELTE szombathelyi képzéseire történő jelentkezések mindössze 5 százalékkal estek vissza- írja az ELTE SEK közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában