Tiszta vizet öntött a pohárba

2020.04.30. 14:53

Dr. Melega Miklós nem hagyja, hogy hamis állításokkal lejárassák

Nem kívánt nyilatkozni az egyik szombathelyi baloldali hírportálnak, ezért az valótlan állításokat tett közzé dr. Melega Miklós személyével kapcsolatban  – erről a KDNP-s politikus Facebook-oldalán írt azután, hogy az online portál nem közölte a valótlanságokat cáfoló olvasói levelét.

VN

Dr. Melega Miklós azonnal az ügy mellé állt. Az emlékbizottság adakozásra kéri a szombathelyi polgárokat

Fotó: Unger Tamás

Dr. Melega Miklós úgy fogalmazott: „A lejárató szándékú írás azt sugallta az olvasóknak, hogy nincs önálló véleményem, hogy nem foglalkozom munkatársaim sorsával, s végül, hogy hátrányos megkülönböztetést alkalmazok városunk bizonyos polgáraival szemben. A magam és a felém támogatásukat kifejező polgárok nevében elutasítom azt a magatartást, hogy valótlan állítások közlésével kívánják lejáratni személyemet, politikai haszonszerzés céljából.”

A kritizált cikkben az ugytudjuk.hu a többi között azt állította: „Melega Miklósnak, a Vas Megyei Levéltár igazgatójának nincs véleménye arról, hogy miként érinti dolgozóit az, ha kikerülnek a közalkalmazotti státusz alól”. Melega Miklós Facebook-bejegyzéséből azonban kiderült: a portál újságírója által elküldött négy kérdés között nem is szerepelt arra vonatkozó, hogyan látja az igazgató munkatársai helyzetét.

A KDNP-s önkormányzati képviselő nem hagyta szó nélkül a vele történteket, egyben kiállt a korrekt, tisztességes, tényeken alapuló újságírás mellett: „Szerencsére sokan vagyunk, akik:

- úgy tudjuk, hogy nem korrekt dolog valakinek a szavait félremagyarázni,

- úgy tudjuk, hogy nem tisztességes másról hazugságokat terjeszteni,

- úgy tudjuk, hogy egy hírportáltól elvárható a hiteles tájékoztatás,

- úgy tudjuk, hogy egy újságírónak tisztelnie kellene a tényeket,

- úgy tudjuk, hogy az objektív tájékoztatás alapfeltétele a „hallgattassék meg a másik fél is” alapelv betartása.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában