Jól jött a segítség

2020.04.06. 07:00

Készpénzfelajánlásokat és egy mosó-szárítógépet is kapott a büki mentőállomás

Többen segítenek, segítenének a vírushelyzetben.

Bakos Ágnes

Munkába állították már a mosó-szárítógépet, amelyet a büki mentőállomás kapott. Nagy segítség ez a mostani helyzetben, a munkaruhát, ezzel a fertőzésveszélyt nem kell hazavinniük a mentőknek. Egy csepregi magánszemély felajánlása volt a gép, hiszen nemcsak az önkormányzat segít, hanem a lakosság és büki vállalkozók is – mondta el dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

Emlékeztetett, hogy nagy a teher a mentőkön, kulcsszerepük van a járvány megfékezésében. Az önkormányzatnak lesz, lehet még feladata, például ha még több esetszámmal jár a járványhelyzet, akkor szükség lehet fekhelyekre a mentőállomáson. Hogy mi mindenre van, lehet még szüksége a mentőknek a központi ellátásukon felül, arról listát készítenek, erről egyeztetett dr. Németh Sándor Kenyeri Ferenccel, a büki mentőállomás vezetőjével és Köcse Tamás Vas megyei vezető mentőtiszttel. A büki önkormányzat segít, ahol tud – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában