tanulmányi versenyek

2020.05.26. 10:00

A legkiválóbbak közt a vasvári diákok

Annak ellenére, hogy jó ideje digitálisan folyik az oktatás az általános iskolákban, a tanulmányi versenyek bizonyos formában folytatódtak, a vasváriak számára nem is akármilyen sikerrel.

Pogács Mónika

Vinkelbauer Ákos és Wágner Kevin felkészítő tanára Pál Katalin volt

Fotó: VN/Vasvári általános iskola

A mostani sikereket már korábbi, megyei eredmények vezették fel: a Zrínyi-H-Multimédia informatikai versenyen és a Neumann–CEO megyei informatikai versenyen is az első helyet szerezte meg a hatodikos Vinkelbauer Ákos és Wágner Kevin.

– A legfrissebb hír, hogy az Országos Kozma László informatikai versenyen a nyolcadikos Boromissza Anita és Piri Vivien, valamint a hetedikes Purgai Zsolt alkotta csapat az első helyen végzett – kezdett a közelmúlt sikereinek sorolásába Sejberné Szabó Marianna iskolaigazgató.

Vinkelbauer Ákos és Wágner Kevin felkészítő tanára Pál Katalin volt
Fotó: VN/Vasvári általános iskola

Érdekességként elmesélte: eddig lányok még nem indultak az iskolából számítástechnikai versenyen. Most először mérettették meg magukat pedagógusuk, Pál Katalin felkészítésével.

A döntőn nem személyesen, hanem online, videokonferencia formájában kellett számot adniuk tudásukról a diákoknak. – A dobogó harmadik fokára is vasváriak állhattak a versenyen, az ötödikes Hermán Diána és a hatodikos Táncos Benjamin – büszkélkedett az intézményvezető.

A vasváriak a többfordulós Mozaik országos tanulmányi versenyen szintén szép eredményeket értek el. A diákok biológiából, matematikából és számítástechnikából is indultak a tudáspróbán, de angolból voltak a legsikeresebbek.

– Az országos döntőre az ismert okok miatt nem kerülhetett sor, így az addig teljesített eredmények alapján angol nyelv haladó szinten a hetedikesek, nyolcadikosok viadalában Baranyai Máté és Bíró Adél végzett első helyen. A szintén angol, kezdő szintű versenyen az ötödikes Iván Szabolcs és Szabó Réka is első lett az öt forduló alapján. Mindegyik diák Siposné Káldi Gyöngyi tanítványa – sorolta az igazgató.

A Zrínyi matematika­verseny megyei fordulójában szintén élen végzett az iskola diákja. A hatodikos Vinkelbauer Ákos első lett, de az országos döntőt, ahova tovább jutott, végül itt sem rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában