Kultúra

2020.05.14. 07:00

Az osztrák könyvtárak is várják az olvasókat

Ausztriában május 15-én újra megnyithatják kapuikat a közönség előtt a kiállítótermek, a könyvtárak, a levéltárak, a múzeumok és a könyvesboltok. Az intézmények számára a kulturális minisztérium biztonsági szabályokat dolgozott ki.

Vas Népe

Hamarosan benépesülhetnek a burgenlandi könyvtárak is, persze a szabályok betartásával

Fotó: VN/orf.at

 

A megnyitó kulturális intézményeknek korlátozniuk kell a látogatók számát. Egy emberre legalább 10 négyzetméternyi területnek kell jutnia. Ha például egy múzeum teljes látogatótere 5.000 négyzetméter, akkor egyszerre 500 vendég tartózkodhat a termekben – írja az orf.at. A galériák, múzeumok, könyvtárak, levéltárak és könyvesboltok termeiben mindenki számára kötelező lesz az orr és a száj eltakarása maszkkal vagy arcvédő pajzzsal, valamint a védőtávolság megtartása, amire a termek felügyelőinek kell figyelnie – ismertette a járvány­ügyi szabályokat Ulrike Lunacek kulturális államtitkár.

Hamarosan benépesülhetnek a burgenlandi könyvtárak is, persze a szabályok betartásával
Fotó: VN/orf.at

 

A személyzet tagjainak nem kell maszkot viselniük, de csak akkor nem, ha például a kasszában, plexifal mögött ülnek. Az intézmények látogatási rendjének megszervezését az osztrák kulturális minisztérium a gyűjtemények fenntartóira bízza, az előzetes időpontfoglalást mindenesetre nem teszik kötelezővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában