Prémium minőségű kölyöktápot kaptak

2020.05.24. 19:38

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő adománnyal segítette az állatmenhelyt

Harmincnyolc kilogrammnyi prémium minőségű junior kutyatápot vitt dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a Fekete István Állatvédő Egyesület Vízöntő utcai telephelyére.

Vas Népe

Állatbarátként és kutyatartóként is felelősséget érez Hende Csaba a pandémiás helyzetben kevesebb figyelmet kapó menhelyekért – pénteken délután a Fekete István Állatvédő Egyesület telephelyén járt, és több zsáknyi kölyöktápot adott át az önkénteseknek. – Felelősek vagyunk a négylábú teremtményekért, amelyek bearanyozzák az életünket, és nagy szükség van az olyan intézményekre, amelyek képesek helyrehozni a felelőtlen emberek tetteit, amelyeket az érző lényekkel szemben elkövetnek – hangoztatta a képviselő, aki azt is elárulta, feleségével megváltozott az életük, mióta kutyát tartanak.

A felelős állattartás fontosságát hangsúlyozta Hende Csaba
Fotó: Unger Tamás

Negyven kutya és több macska is örökbefogadásra vár az egyesület Vízöntő utcai telephelyén vagy ideiglenes befogadóknál elhelyezve. A kölykök naponta kétszer esznek, a legfiatalabbak akár háromszor is, és bár nagylelkű emberek jóvoltából rendszeresen kapnak adományokat, kevesen gondolnak arra, hogy a felnőtt állatok és a kölykök más tápot igényelnek, így külön köszönik a képviselő felajánlását – hallottuk Csollányné Horváth Krisztinától, az egyesület elnökétől. Elmondta még, a járványhelyzetben leállították a kutyasétáltatást, de várhatóan júniustól újra várják a családokat, önkénteseket reggel 8 és 18 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában