Hagyománnyá vált

2020.05.05. 07:00

Fát ültettek a tavaly született gyerekeknek Acsádon

Az édesanyák mellett a falu legkisebbjeit is megünnepelték a településen: fácskát és emléktáblát is kaptak a hét végén a legfiatalabb polgárok.

Civil/Bauxberger Kata

Miskolci Ferencné, Hidegné Dömötör Eszter és Németh-Szemes Gyöngyi gyermekével

Fotó: VN/Németh Péterné

A faültetéssel egybekötött anyák napi ünnepség immár hagyománnyá vált Acsádon. Hetedik éve gyarapodik az újonnan született gyermekek tiszteletére elültetett fák sora, az ültetést pedig minden tavasszal az édesanyák megünneplésének napjára időzítik.

Sajnos az idei májusban a megszokott, szép külsőségekkel megtartott anyák napi ünnepség a koronavírus miatt elmaradt, viszont az eddigi hagyományoknak megfelelően egy szál virággal köszöntötték a „legifjabb anyukákat”, Miskolci Ferencnét, Hidegné Dömötör Esztert és Németh-­Szemes Gyöngyit. Az apukák, keresztapukák pedig díszfát – a japánfűzre esett a választás – ültettek a 2019. május és 2020. május között született gyermekek – név szerint: Hideg Erik András, Németh Soma, Miskolci Csanád és Keszler Dorka Mária – tiszteletére. Az új növény mellett elhelyezték az Arany János utcai parkban a négy gyermek nevét megörökítő emléktáblát is.

Miskolci Ferencné, Hidegné Dömötör Eszter és Németh-Szemes Gyöngyi gyermekével
Fotó: VN/Németh Péterné

A múlt, a jelen és a jövő édesanyái nem hálálkodást, kötelességteljesítést várnak el tőlünk, hanem megbecsülést és szeretetet. Oly sokat köszönhetünk édesanyánknak, hogy az év minden napja is kevés hálánk lerovására!

Bár az ünnepség elmaradt, Acsád önkormányzata minden édesanyának, nagymamának, dédnagymamának és leendő anyukának hosszú, boldog életet kíván és azt, hogy gyermekeikben leljenek sok-sok örömet!

Civil/Bauxberger Kata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában