beköltözhetnek

2020.05.21. 07:00

Megújult lakásokat adtak át Szombathelyen

Huszonhat felújított önkormányzati szociális bérlakásba kezdtek el vissza-, illetve beköltözni a lakók.

Tömböly Ágnes

Költözhetnek a lakók Fotó: VN/szombathely.hu

Megújult, felújított szociális bérlakásokba költözhetnek a rászorulók Szombathelyen, az első lakás kulcsait a Farkas család vette át – tájékoztatott Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője. A kulcsátadón jelen volt dr. László Győző alpolgármester és dr. Czeglédy Csaba, a szociális és lakásbizottság elnöke. A közleményből kiderült: összesen 26 lakást újítottak fel: a Körmendi út 5.-ben öt, a Szabadságharcos utca 4.-ben tizenkét, az Óperint utca 17.-ben négy, az Óperint utca 15.-ben öt lakás rekonstrukciója fejeződött be.

Költözhetnek a lakók
Fotó: VN/szombathely.hu

A beruházás a közel 430 millió forint támogatást élvező, TOP-programban megvalósult szociális városrehabilitáció második ütemének része, ami miatt korábban sok támadás érte az előző városvezetést. Illés Károly frakcióvezető (Fidesz–KDNP) kérdésünkre elmondta:

– Örvendetes, hogy a fejlesztéssel komfortosabb körülményeket tudtunk teremteni az itt élőknek. Köszönet érte dr. Puskás Tivadar korábbi polgármesternek. A projektben ugyan nem szerepelt, de az önkormányzat saját forrásból gondoskodott arról, hogy valamennyi lakásba kerüljön vizesblokk is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában