Ez lesz az első teljes szezon

2020.05.07. 10:00

Nem álltak le a fejlesztésekkel Vas megye egyetlen kutyastrandján

Újra megnyitott a megye egyetlen kutyastrandja. Eddig a vírushelyzet miatt zárva voltak a kapuk, de a héten már újra fürödhetnek kedvenceink az Abért-tóban.

Lakosi Gabriella

Már csobbanhatnak a kutyusok

Fotó: VN/Prim József

Bár nem szabályozták a kutyafuttatók és kutyastrandok nyitvatartását, a koronavírus-járvány miatt az egyesület a bezárás mellett döntött – tudtuk meg Prim Józseftől, a Közösen a Kutyákkal Egyesület alapító tagjától. Azt mondta, ő nem vállalta a kockázatot,

jobbnak látták, ha nem üzemelnek egy ideig. A tavaszi munkák egy részét már elvégezték ez idő alatt, lenyírták a füvet, gereblyéztek.

A következő hétvégén pedig a tervek szerint lefestik a kitett raklapokat és kicserélik a vihartól vagy a hódok fogaitól sérült

fákat is. A kutyafuttatónál megjavítják a kerítést. Sokaknak nagyon hiányzott már a kutyafuttató Kőszegen, az elmúlt másfél hónapban sokkal többen sétáltatták kedvencüket pórázon. De az igazi játék élménye elmaradt.

Már csobbanhatnak a kutyusok
Fotó: VN/Prim József

Hétfőtől újra adott a lehetőség, a Csónakázó-tó melletti terület hamar meg is telt élettel. Nemsokára bővülnek is az állattartók lehetőségei – tudtuk meg. A jégpálya mellett egy új zárt futtató épül. Két részből áll majd, az egyikben az agility sporté lesz a főszerep.

Ehhez faanyagot vásárolnak, ebből épülnek majd az akadályok. Az új futtatóra pályázaton nyert pénzt az egyesület. A Kórház utcában

pedig a kőszegi kutyaiskolával közösen kezdenek építkezésbe, szintén kétrészes futtatót álmodtak oda is. Mindkét új területet a nyár elején vehetik majd birtokba a kutyák és gazdáik.

A kutyastrand is újra látogatható az Abért-tavon. A nyugati országrészben egyedülálló lehetőség idén először teljes szezonban üzemel majd. A tavalyi nyitás ugyanis a nyár végére esett. Viszonylag hamar népszerű lett, Szentgotthárdról és Sárvárról is hoznak ide ebeket pancsolni. De a területnek egyre inkább turisztikai vonzereje is van. Kőszeg látnivalói mellett a nyaralási célpont kiválasztásánál pluszpontot jelenthet ez a lehetőség, hiszen egyre többen utaznak négylábú társukkal közösen.

Tavaly még Miskolcról vagy Szegedről érkező turistákkal is lehetett találkozni – számolt be Prim József. A nyitáskor egyáltalán nem

számítottak ekkora népszerűségre, volt olyan nap, amikor bőven száz fölött volt a látogatók száma. Ezért a sok tappancstól hamar ki is kopott a fű a víz mellett. A partot idén egy méter szélesen felássák és lekavicsozzák, hogy megszűnjön a sár. Egy rámpa is tervben volt a kisebb testű kutyák részére, de erre végül nincs szükség, a természet és a sok szaladgálás megoldotta a problémát, lekopott a part.

A fejlesztések pedig a tervek szerint folyamatosak lesznek, az álmok már megvannak, így szinte csak az anyagiak szabnak határt a

megvalósításnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában