Színes virágok díszítik

2020.05.27. 07:00

Színes növények százában gyönyörködhet, aki áthalad az őrségi településen

Minden évben színes növények százában gyönyörködhet, aki áthalad Nagyrákoson. Nem véletlenül: nagy figyelmet fordítanak a virágosításra, nemcsak vásárolt, kifejlett példányokkal, hanem saját maguk által nevelttel is szépítik a községet.

Nemes Judit

Némethné Baksa Eszter egy virágpalántát mutat

Fotó: Unger Tamás

– Tisztelet az ősöknek, tisztelet a hősöknek – ha 1924-ben ez a falu tudott önerőből egy ilyen emlékművet állítani az első világháborúban elesetteknek, akkor az utókornak kötelessége, hogy megbecsülje, és mindig az legyen a legszebb pontja a falunak – mondta Némethné Baksa Eszter polgármester, aki büszkén mutatta a piros muskátlikkal beültetett emlékmű környezetét.

Némethné Baksa Eszter egy virágpalántát mutat
Fotó: Unger Tamás

Körülbelül két hete vásárolta az önkormányzat a növényeket, most hetven tő díszíti az emlékhelyet. A muskátlik előtt sem volt üres az ágyás: egész tavasszal virítottak körülötte a tulipánok, árvácskák, nárciszok, jácintok. Némethné Baksa Esztertől megtudtuk: egységesen piros muskátlik kerültek a köz­épületek ablakaiba.

Többféle virágból látni saját maguk által, magról nevelt palántákat. A hivatal udvarán mintegy 1500 palánta fejlődik kis műanyag edényekben: büdöske, kakastaréj, őszirózsa várja sorát, hogy kiültessék a közterekre, utcákra, és idei ékei lehessenek a településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában