Elismerés

2020.06.15. 09:00

A kőszegi vár családbarát munkahely lett

Családbarát munkahely bronz fokozatú tanúsító védjegyet kapott a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház. Az intézmény sikerrel pályázott.

Tóth Kata

Pócza Zoltán és Vámos-Pál Nóra, aki részmunkaidőben – most home office-ban – dolgozik

Fotó: Ohr Tibor

A Családbarát Hely tanúsító védjegy a Családbarát ország projektben pályázó munkahelyeket minősíti az egyes szempontok szervezeten belüli, míg a szolgáltatóhelyeket a szervezeten kívüli megvalósulása szerint. Egy szervezet mindkét kategóriában, munkahelyként és szolgáltatóhelyként is pályázhat. Így tett a Jurisics-vár is, végül az online felületen kitöltött pályázatukat eddig munkahely kategóriában bírálták el pozitívan, majd az auditon is megfeleltek.

Pócza Zoltán és Vámos-Pál Nóra, aki részmunkaidőben – most home office-ban – dolgozik
Fotó: Ohr Tibor

Immár tanúsítványuk van arról, hogy szervezetük család­barát szemléletű. Van náluk példa az atipikus, illetve rugalmas foglalkoztatásra, rugalmas munkaidő-beosztásra, ami könn­yebbséget jelent a munkáltatónak és a munkavállalónak is. Kisgyermekek fogadására is alkalmas munkahelyi környezetet alakítottak ki, és közzéteszik a családok támogatásával kapcsolatban folytatott jó gyakorlataikat – ezek alapján szerezte meg intézményük a minősítést, mondta Pócza Zoltán várigazgató.

A védjegynek bronz, ezüst és arany fokozata van. (2019-ben kizárólag a bronz foko­zatra lehetett pályázni.)

Az ezüst megszerzésének előfeltétele, hogy a pályázó legalább egy éven át bronz minősítéssel rendelkezzen, valamint hogy további családbarát intézkedéseket vezessen be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában