támogatás

2020.06.22. 07:00

Új bölcsőde épülhet Csepregen – TOP pályázatból duplázódik meg a férőhelyek száma

Az óvoda felújítására kapott 200 millió forint támogatás után most közel 268 millió forintot nyert a város egy önálló bölcsődei épület kialakítására a TOP pályázaton.

Vas Népe

Dr. Kondora Bálint alelnök, Horváth Zoltán polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő Fotó: OT

Fotó: OHR Tibor

A bölcsőde befogadóképessége jelenleg tizenkét fős a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézményen belül.

A terv az, hogy egy új, különálló, földszintes bölcsődeépületet építenek két gyerekszobával az óvoda mellett, így a férőhelyek száma megduplázódik. Az óvodai és bölcsődei nevelési-gondozási egységeket kerítéssel is elválasztják, hogy ily módon is elkülönüljenek egymástól.

Dr. Kondora Bálint alelnök, Horváth Zoltán polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő Fotó: OT

– Csepregen az elmúlt években az óvoda környékén sok jó dolog történt. 2015-ben például energetikai pályázatot nyert az intézmény. 2018-ban megünnepeltük a százéves jubileumot, és műfüves pályát adtunk át az ovisoknak. 2019-re a környezet is még szebb lett a közeli Malomkert felújításával. Idén már beszámolhattunk az óvoda fejlesztésére nyert 200 milliós támogatásról, most pedig a legkisebbek és szüleik örülhetnek a legújabb fejlesztésnek, mely az előző pályázathoz hasonlóan ciklusokon átívelő munka. Az előző vezetés adta be, a mostani pedig megvalósítja – kommentálta a pályázati sikert Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy így van ez a megye több pontján is – köszönhetően a kormányzati döntéseknek –, hiszen számos helyen létesülhet bölcsőde és fejlődhetett az óvoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában