A Szent István parkban kap majd helyet

2020.06.05. 07:00

Emlékhely Szombathelyen: várják a felajánlásokat

Már több millió forint összegyűlt a terv megvalósításához, idén pedig az is kiderülhet, hogy néz majd ki a Nemzeti Összetartozás Emlékhely a Szent István parkban.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Az erről szóló sajtótájékoztatón Melega Miklós arról beszélt: az egész országból egy pályázat keretében várják a művészek elképzeléseit a Trianon hatásait bemutató, reménykeltő hangulatú műre.

A beküldött terveket aztán egy független zsűri értékeli majd. A kiválasztott alkotás a Szent István parkban, a régi szökőkút helyén kap majd helyet. Pályázni a tervek szerint nyár végéig lehet, de szeretnék, ha idén már a győztest is kihirdethetnék.

Fotó: Unger Tamás

A Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékbizottsága pedig továbbra is folyamatosan várja ehhez szervezetek, egyesületek, magánszemélyek felajánlásait. Eddig Szombathely város támogatásával együtt ötmillió forint gyűlt össze. A sajtótájékoztatót követően a székesegyház előtt megemlékezést is tartottak.

A harangzúgás után elénekelték a Himnuszt, a huszárok vezetésével átvonultak a Berzsenyi Dániel-szoborhoz, ahol a résztvevők úgy álltak körbe, hogy Nagy-Magyarország határait formálják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában