Vádemelés

2020.06.03. 11:16

Fél éven keresztül vert át autóvásárlókat, majdnem 5 milliót csalt ki – Vasban is ténykedett

Fél éven át vert át autóvásárlókat a férfi, csaknem 5 millió forintot keresett. Most börtön vár rá és a korábbi próbaidős büntetését is le kell töltenie.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Négy megyében, Vasban is ténykedett a csaló 2018 februárjától szeptemberéig – derül ki a Vas Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

Hat „vevője” volt, összesen 4 millió 850 ezer forintot keresett – pedig egy járművet sem adott el. A megbízóinak külföldi autót, motort, alkatrészeket ígért, és online is hirdetett autót – sikerrel. Az előlegeket, foglalókat beszedte, de adásvétel nem lett egyik ügylet vége sem. Miután megkapta a pénzt, volt, hogy 100 ezer, de olyan is, hogy 2,5 millió forintot, felszívódott, nem tudták elérni a „vevői”.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék börtönbüntetésre a csalót és rendeljék el a korábbi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetéseinek végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában