Kinyitott az Infó-Viskó, várják a turistákat

2020.06.23. 07:00

Jól bevált recept: gyakornokok és önkéntesek segítik a Sárvárra érkezők teljes körű tájékoztatását

A Nádasdy-vár előtt idén is megnyitotta kapuit az Infó-Viskó. A koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz hónapok után ez is jelzi: Sárváron is megkezdődött a nyári turisztikai szezon, várják a külföldi és a belföldi vendégeket.

Vas Népe

Haller Ferenc marketingvezető és dr. Máhr Tivadar alpolgármester a tájékoztató pontnál Fotó: PÁS

Fotó: Pajor András

A várparkolóban kinyitott a turisták tájékoztatását szolgáló Infó-Viskó, jelezve a város turizmusának újraéledését. Az elmúlt években már nagy népszerűségnek örvendő információs pont személyi állománya gyakornokokból és önkéntesekből áll össze.

– Reményeink szerint a hazai turistákban nagy az indulási kedv és az igény, hogy a szabadságukat ne otthon töltsék. A környező országokból is szabad már a beutazás lehetősége. Így joggal feltételezzük, hogy sokan fogják városunkat választani utazási célpontul. Sárvár készen áll a vendégek fogadására és talán egy szép nyár elé nézhetünk – hangsúlyozta dr. Máhr Tivadar alpolgármester a nyitás alkalmából.

Az év elején még rekordlátogatottságot ért el Sárvár a vendégéjszakák számát tekintve, a koronavírus-járvány viszont átírt minden várakozást. Az újbóli indulást az idegenforgalom szereplőinek ennek megfelelően kell értékelniük. – A fürdőn az első hétvégén a megnyitott strand területét összesen több mint kétezer-ötszáz vendég látogatta meg. A számok biztatóak a sárvári turizmus újraindulását illetően. Azonban még rengeteg időnek kell eltelnie, hogy a turizmus teljesen visszaálljon a régi kerékvágásába – emelte ki Haller Ferenc, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő marketingvezetője.

Az újrakezdés következő állomása a gyógyászati részleg működése és a fürdő népszerű nyári táborainak megrendezése. Június 26-ától szeretnék megnyitni a fedett gyógyfürdőrészt a gyógyvizes medencékkel és az élménymedencével, a főpénztárakat és az öltözőket. A fedett családi fürdő nyitását a jogszabályok függvényében július közepétől tervezik.

Sárváron jól sikerült az újranyitás. A város turisztikai szereplői egyöntetűen abban bíznak, hogy a város megalapozott, jó hírneve sokat segíthet a vendégek visszatérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában