Rendhagyó programok

2020.06.29. 07:00

Kitárult a sárvári vár kapuja a múzeumok éjszakáján

A Nádasdy-vár ismét rendhagyó programokkal készült a múzeumok éjszakájára.

VN

Takács Zoltán Bálint kötetlen tárlatvezetése volt a legnépszerűbb

Fotó: PÁS

A gyerekek kipróbálhatták az udvaron az elkészült kis házikókat és az új múzeumi kifestőt is, amely kiállított tárgyakat, szobarészleteket ábrázolt. A tárlatvezetéseken a nézők A fele sem igaz! teszten kapcsolódhattak be a vár megismerésébe. A toronyban a Trónok harcának családi társasjáték változatát játszhatták, egy emelettel feljebb a múzeum filmjeit vetítették. Aki még tovább merészkedett, az a tető míves gerendaszerkezetét is megcsodálhatta.

Takács Zoltán Bálint kötetlen tárlatvezetése volt a legnépszerűbb
Fotó: PÁS

A legbátrabbak pedig a pincében kialakított szabadulószobába jelentkezhettek. Az újranyitás sok érdeklődőt vonzott. Az est a Várparkban a Szent Iván éji máglya meggyújtásával ért véget.

– Legalább háromszor annyi ember jött, mint azt vártuk. Ez jelzi, hogy ismét működik a város, a fürdő és az éttermek mellett a Nádasdy-várat is látogatják – foglalta össze a mozgalmas napot Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában