útlezárás

2020.06.26. 07:00

Kórházi vezetékcsere Szombathelyen

Cserélik a Markusovszky-kórház sebészeti tömbjének csatorna-alapvezetékét. Emiatt a Dr. István Lajos körúton átmenetileg félpályás útlezárás nehezíti a forgalmat.

Polgár Patrícia

Július második feléig tart a munka a kórháznál

Fotó: Cseh Gábor

A kórház sebészeti épületének nyugati szárnyán végzik a munkálatokat. A több mint 90 éves épület belső és külső csatorna-alaphálózata több helyen amortizálódott. A jellemzően betoncsövekből készült hálózat épület alatti, valamint a befogadó közcsatornaakna közötti szakaszán május 25-e óta cserélik a csöveket. A tervek szerint a munka július második felében fejeződik be – tájékoztatott prof. dr. Nagy Lajos főigazgató.

Július második feléig tart a munka a kórháznál Fotó: Cseh Gábor

A kivitelezés működő épületben történik, alkalmazkodva az osztályok betegellátási rendjéhez. Emiatt időnként csak éjszaka dolgozhatnak, ideiglenes megoldások szükségesek a folyamatos szennyvízelvezetés biztosítására. A közcsatornába történő bekötés a Víz- és Csatornamű műszaki támogatásával valósul meg.

Ez idáig még nem volt szükség vízhasználati korlátozás bevezetésére az érintett betegellátó osztályokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában