fejlesztés

2020.06.18. 07:00

Megújul a sárvári kézilabdapálya is

Néhány hete a műanyag borítású futókör megvalósítására nyert pályázatot az önkormányzat. Újabb örömhír, hogy a Csónakázótó mellett a kézilabdapálya felújítása is megvalósulhat.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István polgármester a Csónakázótó melletti pályánál

Fotó: Ohr Tibor

38 millió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Kézilab­da-­szövetségtől (MKSZ) a pálya felújítására. A 100 százalékos támogatási intenzitású beruházáshoz az önkormányzatnak nem kell önerőt hozzátennie.

– Sárvár zöld szíve a Csónakázótó körüli terület, amely nagyon komoly fejlesztési lehetőségeket tartalmaz. Az a szándékunk, hogy itt olyan körülményeket teremtsünk, amelyek méltók a városhoz, az itt élőkhöz és az ide érkezőkhöz. Az MKSZ támogatásával profi, 21. századi kialakítású pálya tud itt megvalósulni – emelte ki Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István polgármester a Csónakázótó melletti pályánál
Fotó: Ohr Tibor

Kondora István polgármester arról beszélt: a mozaikszerű, részletekbe menő felújítás, amelyet a Csónakázótó esetében terveztek, ezzel a lépcsővel előbbre tud lépni. Az önkormányzat szakmai partnere a pálya felújításában a Sárvári Kinizsi Sportegyesület kézilabda-szakosztálya. A támogatásból műanyag borítást kap a már meglévő pálya, kiépítik a csapadékvíz-elvezetést, körbekerítik a pályát, és labdafogó hálókat is elhelyeznek. Nyár végére elkészülhet az új futó- és kézilabdapálya is.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szazharminc-millio-forintos-beruhazas-a-csonakazoto-teruleten-3985890/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában