Isten éltesse!

2020.06.15. 07:00

Piera Bruschit Olaszfán érte a századik év

A nagy, olaszos ünneplés még várat magára, de úgy illett, hogy éppen a születésnapján is meg­köszöntsék Piera Bruschit. Az olasz asszony százéves lett június 13-án.

Bakos Ágnes

Az ünnepeltet a nagykövet is köszöntötte

Fotó: Szendi Péter

Nyugalom, kedvesség, a természet – ezek vonzották Olaszfára Piera Bruschit és fiát, Umbertót. Hegyvidékről érkeztek és találtak második otthonra a Vasi-Hegyháton – számolt be a már hivatalosan is olaszfai Umberto, aki a harmadik, legkisebb fia Pierának. A százéves asszonynak két húga él Milánóban, de a család a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások okán nem tudott eljönni a nagy napra. Úgy tervezik, bepótolják a köszöntést.

Az ünnepeltet a nagykövet is köszöntötte
Fotó: Szendi Péter

Szombaton kevésbé mediterrán, inkább visszafogottabb, de szeretetteljes ünneplést tartottak. Az biztos, hogy ritka az alkalom: 1932-ig visszanézve nem volt még százéves olaszfai. Umberto szervezte az összejövetelt édesanyjának, aki korát meghazudtolva naponta olvas, rejtvényt fejt. Három fiát csaknem egyedül nevelte, hiszen nemrég elhunyt férje harcolt a második világháborúban, a spanyol és az afrikai hábo­rúban is.

Az asszony aktív nyugdíjas életet él 1980 óta, és örömmel vette a köszöntést, a sok-sok virágot az olaszfaiaktól és a születésnapi üzenetet Massimo Rusticótól, az Olasz Köztársaság budapesti nagykövetétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában