ballagás

2020.06.09. 07:00

Rendhagyó módon ballagtak el a jánosházi óvodások

Útravaló nélkül nem engedték iskolába a 32 nagycsoportost.

Bakos Ágnes

Rendhagyó ovis búcsú Jánosházán

Fotó: BÁ

Legalább öt centit mindenki nőtt az elmúlt másfél hónapban! – hallhatták az oviba a ballagásra visszatérő gyerekek. A koronavírus-járvány miatt sok nagycsoportos csak a rendhagyó ballagásra tért vissza. A szülők több módon követhették a gyerekek elköszönését: volt, aki a nyitott ablakból figyelte a kicsiket, a ballagást közvetítette és online is közzétette a helyi televízió.

Rendhagyó ovis búcsú Jánosházán
Fotó: BÁ

– Az úszásoktatás félbeszakadt, a veszprémi állatkertbe tervezett kirándulás elmaradt – sorolta a vírushelyzet kapcsán Babics Ferencné, a Batthyány Lajos ÁMK óvodájának intézményegység-vezetője. Online tartották a kapcsolatot a gyerekekkel, a szülők támogatták a munkát – ezt is kiemelte az elmúlt hetekről. Meg elmondta azt is, hogy szerencsés a most elköszönt 32 nagycsoportos, hiszen egy kívül és belül felújított, korszerű eszközökkel felszerel ovitól búcsúznak, az interaktív tábla hasznát biztosan tapasztaljak majd az iskolában. Az intézményegység-vezető elköszönt Tóthné Horváth Beátától, a szülői munkaközösség elnökétől és Szabó Judit gazdasági vezetőtől is.

Pogácsával, csoportnévsorral és egy-egy ötforintossal „töltött” tarisznyát kaptak útravalóként a ballagók, meg iskolás füzetet és ceruzát – hiszen ősztől írni, olvasni tanulnak már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában