Jó út vezet már a hegyre

2020.06.06. 07:00

Szűk körben avattak Vásárosmiskén – Negyven gyümölcsfát is vásároltak

Biztonságosabb, könnyen járható már az út a vásárosmiskei hegyre, a zártkerti pályázaton elnyert pénzből pedig jutott negyven gyümölcsfára is. Szűk körben avattak, ünnepeltek tegnap.

Bakos Ágnes

A vasi közgyűlés képviseletében Szijártó László, mellette V. Németh Zsolt és Ivánkovics Ferenc

Fotó: Unger Tamás

Sokszor járt itt vendégként az Orbán-napi programon, és az ide érkezés „kihívása” volt az utolsó útszakasz, a hegyre vezető, poros, gödrös rész – méltatta az útfelújítás jelentőségét a tegnapi avatón V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett, hogy az Agrárminisztérium folytatta a zártkerti fejlesztések támogatását, annak legutóbbi kiírásában nyert Vásárosmiske.

A csaknem 10 millió forintból megújult az út és őshonos gyümölcsfából is bevásároltak, negyvenet ültettek.

– Jó volt a telepítés időzítése, hiszen csupán kettő fa nem eredt meg, most élvezik az esős napokat a csemeték, amelyek között szilva, barack is van – számolt be a fejleményekről Ivánkovics Ferenc, Vásárosmiske polgármestere, hozzátéve: – Az út összeköt, itt a falut a heggyel, és talán hamarosan újraindulhat az élet, kihasználják az utat.

 

Fontos a hegy, fontos az út a vásárosmiskeieknek: igazi közösségi tér, márpedig az őshonos fajták és a táj megőrzése mellett ez a harmadik célja a zártkerti fejlesztések támogatásának – emlékeztetett V. Németh Zsolt. Hogy a hegy komfortosabb, a kertek élhetőbbek legyenek, támogatta az út-, víz-, kerítés- és áramkiépítés terveit a legutóbbi zártkerti pályázat – ezzel a lehetőséggel tudott élni Vásárosmiske.

És készülnek még avatóra, a polgármester beszámolt arról, hogy tovább bővülnek, falubusszal és csapadékvíz-elvezetéssel, arra 140 millió forintot nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában