Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program

2020.06.24. 07:00

Új edzőparkot építenek Szentgotthárdon – A nemzeti program jóvoltából tizenhat eszközt tesznek ki

Edző- és fitneszpark telepítését kezdték meg a városban – a nyár végére már sportolhatnak itt a helyi fiatalok.

Tersztyánszky Krisztina

Papp Bálint, Huszár Gábor polgármester és Gaál Ákos a beruházás helyszínén Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt években egyre nagyobb teret kaptak a szabadidős sport területén a kültéren felállított edzőeszközök és fitneszparkok. A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program célja az volt, hogy országszerte növelje az ilyen létesítmények számát, és ezzel új, bárki számára ingyenesen elérhető sportolási lehetőséget nyújtson. A programra önkormányzatok pályázhattak, így Szentgotthárd Város Önkormányzata is beadta pályázatát.

Ennek eredményeképpen a város sportinfrastruktúrája egy „D” típusú sportparkkal bővül, ami a legnagyobb a pályázatható parkok közül. Az önkormányzat nem pénzbeli támogatást kapott, hanem a kész sportparkot, amelyhez nem volt szükség önrészre. Az új létesítmény a Városi Sporttelep kínálatát fogja bővíteni.

Papp Bálint, Huszár Gábor polgármester és Gaál Ákos a beruházás helyszínén Fotó: Szendi Péter

A sportparkban 150 négyzetméteren, gumiborításos alapon helyezik el a tizenhat eszközt. Ezek között lesz fekvőtámaszozó, fellépő egység, függeszkedő, több fajta húzódzkodó és tolódzkodó, has- és hátizom-erősítő, valamint bordásfal, létra és függeszkedő létra.

A kivitelezés június elején kezdődött a földmunkák végzésével, ami szintén része a pályázatnak, az önkormányzatnak csak a területet kellett rendelkezésre bocsátani. Rövidesen következik az eszközök telepítése, majd végül a tereprendezés. A befejezés július végére várható. A szükséges szabályok betartása mellett az új szabadtéri eszközöket bárki térítésmentesen használhatja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában