természet és tanulás

2020.06.23. 07:00

Új eszközökkel gondozhatják majd a gyerekek a vasvári iskolakertet

Több mint 200 ezer forintból gazdálkodhat, vásárolhat kertészeti eszközöket, vetőmagcsomagot, ingyenes továbbképzésen vehet részt a vasvári általános iskola pedagógusa. Egy ökológiai szemléletű kertészeti szakember mentorként segíti majd az iskolakertet.

Pogács Mónika

Sejberné Szabó Marianna és Németh Éva Fotó: VN

– Az iskolakert létrehozását a szülői közösség kezdeményezte, együttműködve az iskolavezetéssel – emlékeztetett Sejberné Szabó Marianna intézményvezető. Nagy lelkesedéssel, anyagi hozzájárulással indították el a folyamatot a szülők. Jóvoltukból látványterv is készült, a kivitelezés elkezdődött, az építéshez szükséges faanyagok már ott vannak az iskolában. Jelenleg földmunkákra van szükség, ezt szervezi Sáry Zoltán vezetésével a szülői közösség.

 

Sejberné Szabó Marianna és Németh Éva Fotó: VN

Az iskola pedig az Iskolakertekért Alapítvány által meghirdetett Országos Iskolakert-fejlesztési Programban nyert most támogatást – mondta az igazgatónő, hozzátéve: reményei szerint rendkívül nagy és sokféle haszonnal jár a diákok fejlődésére nézve az iskolakert.

Az iskola részéről a munkát Németh Éva pedagógus koordinálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában