Az elmúlt években folyamatos volt a csere

2020.06.25. 07:00

Új gépekkel lehet még rendezettebb Körmend

Megújult a Körmendi Városgondnokság gépállománya az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően – számolt be lapunknak örömmel Sövegjártó Zoltán, az intézmény vezetője.

Markó Petra

Az új fűnyíró traktoron Szakály Gábor és Czibók József Fotó: MP

Még tavasszal egy saját emelőkosaras kocsit szereztek be, amely főleg az ingatlankezelés során, a fametszési és a magasban végzett munkáknál, így például az adventi díszek felhelyezésekor nagy segítség. Kitért rá: ez utóbbihoz korábban mindig külső segítséget kellett kérni, ami pluszköltséget jelentett.

Nemrég vettek át egy felülős fűnyíró traktort, két damilos fűkaszát és egy nagy teljesítményű motorfűrészt is, amivel sokkal hatékonyabb és üzembiztosabb lett a feladatellátásuk a városban.

Az új fűnyíró traktoron Szakály Gábor és Czibók József Fotó: MP

A fejlesztés egyébként folyamatos volt az elmúlt néhány évben: először egy pályázat és a képviselő-testület támogató döntése tette lehetővé, hogy ma már egy univerzális árokásó markológéppel is rendelkezzenek.

– Jelentős kézi munkaerőt tudtunk kiváltani ezzel és több olyan feladatot el tudunk végezni – akár még bérmunkákat is –, amivel lényegesen előbbre kerültünk – hangsúlyozta Sövegjártó Zoltán. Ezzel párhuzamosan egyébként még egy kistraktort is beszerzett a körmendi Városgondnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában