Átépítik a régi iskolát

2020.06.29. 07:00

Vinotéka, kávézó, turisztikai pont és beltéri játszoda lesz egy épületben Csepregen

Dolgoznak a vinotéka, kávézó, turisztikai pont és beltéri játszoda kialakításán a főtéren. A TOP pályázatban támogatott önkormányzati beruházás több mint 70 millió forint.

Merklin Tímea

Horváth Zoltán polgármester és Szabó Zoltán építésvezető a terepbejáráson

Fotó: Szendi Péter

A helyiek úgy nevezik az épületet, hogy a régi „középső iskola”, utóbb itt kapott helyet a rendőrség körzeti megbízottja és a civil szervezetek, őket az átépítés után az emeleten helyezik majd el – tudtuk meg Horváth Zoltán polgármestertől. A földszinten alakítják ki a bejárattól jobbra a kávézót vinotékával, balra pedig a turisztikai információs pontot a beltéri játszodával.

Horváth Zoltán polgármester és Szabó Zoltán építésvezető a terepbejáráson
Fotó: Szendi Péter

– A célunk, hogy kihasználjuk Bük közelségét, és átcsábítsuk Csepregre a turistákat, az egészségtudatos aktív családokat és a még mozgásra vágyó ötven feletti korosztályt. A város Bükről kerékpárral is könnyen megközelíthető, egy kisebb túra. Számunkra az a kérdés, mit tudunk ajánlani csepregi „termékcsomagként”. Szeretnénk a TOP turisztikai pályázattal összhangba hozni az Alpannónia pályázatot, ezért összefogunk a helyi borászokkal, aktivizáljuk a borturizmust, mellette a horgászturizmust. Külön kérdés lesz majd az épület elkészülte után a vinotéka belső berendezése.

Szabó Zoltán építésvezető a terepbejáráson elmondta, hogy az átépítés során fontos szempont az is, hogy főleg csepregi vállalkozókat alkalmazzanak minden olyan részterületen, amire van helyben szakember. 2021. február 22-éig kell befejezniük a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában